NieuwsUnited Glue distributeur van Velpon

United Glue distributeur van Velpon

6 juli 2015

Rotterdam - Velpon is al sinds de jaren ’30 een begrip in de Benelux als het om knutsel-, school- en huishoudlijmen gaat. Begin 2015 hebben merkhouder Bolton Adhesives en United Glue de krachten gebundeld om het merk nieuw leven in te blazen. United Glue is dan ook trots dit gevestigde merk in de komende jaren verder uit te mogen bouwen.

United Glue is een jong Benelux bedrijf dat begin 2015 distributeur is geworden van de lijmen van Velpon. De gebroeders Hans en Ronald van der Boor uit Rotterdam en de Belgen Pascal Mertens en Koen Geelen hebben hiervoor hun krachten gebundeld en streven ernaar, van het Benelux merk Velpon “over de lage landsgrenzen heen” een Europees merk te maken.

Assortiment
Sinds 1980 maakt het merk deel uit van het assortiment van Bolton Adhesives. Oorspronkelijk was de lijm bedoelt als industrielijm, maar door de jaren heen heeft Velpon lijm meer toepassingen gekregen in de creatieve en huishoudelijke richting. Het merk voert momenteel een basaal assortiment waarmee de meest voorkomende lijmklusjes in huis geklaard kunnen worden. Tot dit assortiment behoort uiteraard alleslijm, secondelijm en de plakstift, maar ook fotolijm, lijmspray en een correctieroller. De Alleslijm Draai & Doseer is zelfs in een oplosmiddelvrije variant te verkrijgen.

Afzetkanalen
Het heeft voor het jonge distributeursbedrijf prioriteit Velpon verder te laten groeien in de Benelux. Hiervoor zijn bijvoorbeeld een aantal nieuwe producten in ontwikkeling welke op zeer korte termijn in de winkelrekken zullen verschijnen. Maar ook in andere Europese landen, zoals Frankrijk en Duitsland. De eerste afzetkanalen in Frankrijk en Duitsland zijn dan ook reeds gerealiseerd. De deelnames aan verschillende grote Europese vakbeurzen liggen al vast. Op deze manier bouwt het bedrijf het merk verder uit en timmert aan de groei van het lijmmerk.

 

 

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Velpon gebruikt cookies.

Accepteren Sluiten
Klik hier voor meer info.